7 Ocak 2016 Perşembe

ALTYAPI

Çok sık duyduğumuz bir klişedir "Altyapıya önem vermek". Kulağa çok hoş gelir. Fakat son yıllarda endüstriyel futbol her deliğe girip futbolun tüm saflığını yok etmiş durumda.Tüm dünyada futbol siyasete,mafyaya,reklam ve yayın sektörüne yenilmiş durumda.Bu durumda son kalemiz tertemiz altyapılar olarak gözüküyor.Şu an geçmişe dönme şansım olsa hiç düşünmeden ömür boyu altyapıda oynamayı isterdim.Saf arkadaşlıkların olduğu,yokluğun,bir şişe suyun,kramponun,cebindeki son paranın kısacası insanın kardeşiyle paylaşabileceği ne varsa onun paylaşıldığı o günlere dönmek ve futbol yaşantımı o saflığın içinde bitirmek;bu sporu yaparken yaşayabileceğim en büyük haz olurdu.Paranın olmadığı bir dünya altyapı.Galibiyet para kazandırmaz,şampiyonluk primi giydiğin formanın sana hediye edilmesidir. Mağlubiyetlerde ağlamaktır hep beraber;yalansız dolansız içten sarılıp teselli etmektir birbirini.Arkadaşına:"A takıma çıkarsan bizide görürsün artık demektir" altyapı.
Son zamanlarda altyapıların gelişimi için düzenlenen dünya çapında organizasyonlar var.
Menajerler,izleme komiteleri,reklamcılar hepsinin gözü bu organizasyonlarda. Ve hızla tüketiyorlar bu organizasyonlarda gençleri o veya bu şekilde. Daha sık duyar olduk "Altyapıya önem vereceğiz" laflarını. Altında yatan sebepler gençlerin daha iyi gelişimi için olsa inandırıcı olabilirler aslında ama amaç her zaman daha çok para! 
Siz boşverin şampiyonlukları falan kendi takımınızda mahallenizden yetişmiş altı,yedi oyuncu olması kadar büyük mutluluk olabilir mi taraftar için. İşte bu yüzden yöneticiler,menajerler,reklamcılar falan değil siz önem verin altyapıya.Onlar değil siz yönelin altyapıya ki düşmesin son kalemiz temiz kalsın çocuklarımız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder